.

.
CO JE NOVÉHO?

Zdravý jídelníček podle typu postavy: 3. díl - Mezomorf

     Dva somatotypy máme za sebou a pokud se necítíte ani jako jeden z nich, zůstává poslední. Páni a dámové, jdeme se vrhnout na mezomorfy. 



Mezomorf

     Většina mezomorfů má přirozeně sportovní postavu s širokými rameny, užším pasem a pevnými, vyrýsovanými svaly. Snadno nabírají svalovou hmotu a nenabírají tuk. Pokud se chystáte po hlavě skočit do světa kulturistky, disponujete pro to nejvhodnějšími předpoklady a máte už napůl vyhráno. 

      Je to přesně ten typ lidí, co dokáže posnídat brambůrky, celý den sedět u počítače, ve 2 ráno do sebe nacpat guláš se šesti a jít spát, ale pořád bude mít na břiše „six-pack" a svalnatá ramena. 

     Jelikož disponuje poměrně rychlým metabolismem, nemusí se v jídelníčku téměř vůbec omezovat a měl by se více zaměřovat na příjem sacharidů, podobně jako ektomorf. 

     Vzhledem k tomu, že jídelníček pro mezomorfa je téměř shodný s ektomorfem a bylo by zbytečné vymýšlet jiný. Pokud tedy potřebujete, podívejte se na tento můj starší článek. Stačí vám když rozlišíte co jsou bílkoviny, sacharidy, tuky a snadno si tak obměnou surovin vytvoříte mnoho dalších kombinací. 

Doporučený poměr živin:
  • Bílkoviny: 1 g na 1 kg (např. váha 80 kg = příjem 80 g bílkovin za den) 
  • Sacharidy: 6 g na 1 kg (např. váha 80 kg = příjem 480 g sacharidů za den) 
  • Tuky: 1 g na 1 kg (např. váha 80 kg = příjem 80 g tuků za den) 
     Pokud se ani po tomto článku nemůžete nikam zařadit, nevěšte hlavu. Prostě jenom budete kombinací těchto typů a musíte se více zamyslet ke kterému z nich máte nejblíže a podle toho se řídit.

     Trochu mě trápí, že to vypadá, jako kdybych na vás kašlal a tenhle poslední článek odfláknul, ale tady prostě není o čem psát! Jedině, že bych vám sem na závěr nacpal slohovku o tom, jak strašně těmhle lidem závidím.

Moudro na závěr? Jezte si co chcete, dělejte polovinu cviků špatně a ono vám to stejně poroste. 
Ach jo, vesmír je nefér! :D 

S láskou, 
váš závidící Endomorf

2 komentáře: Zanechte komentář!

  1. :-)
    ahoj, tak jsem si myslela, že se dovím, co jsem zač a bohužel nejsem ani jeden typ z těchto tří.
    Nějsem hubeňour. nejsem tlusťoch, ani kombinace těchto typů.
    Všechno by bylo tak akorát, jen se mi to usazuje na jednom místě, tam kde to zrovna teda nepotřebuji.
    No a kde jinde, než uprostřed na břichu.
    Musím se hlídat, musím cvičit !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U chlapů se to většinou pozná na první pohled, u holek je to o něco složitější. Spíš se to snaž poznat podle toho jak jíš. Většina holek co má problémy s nadváhou jsou ale endomorfové. Prostě polaď stravu, víc se hýbej a uvidíš, že to půjde ;)

      Vymazat