.

.
CO JE NOVÉHO?

20kg dole za 3 měsíce?

Jak jsem již zmiňoval v minulém článku, v mém životě došlo k zásadní změně.


     Od malička se neřadím k pravidelným sportovcům, radši než kolo jsem měl počítač a nezdravá strava bylo moje druhé jméno. Občas na mě padla tendence shodit nějaké to kilčo, ovšem po 14 dnech elán vypršel a já byl zase na začátku, akorát o kilo těžší. Dopracoval jsem to až na 15-ti hodinové sezení u počítače každý den, popíjení sladkých limonád a samozřejmě nesmělo chybět ani pivečko v hojném množství. Je tedy logické, že jsem to dotáhl na váhu 97kg. Co mě tedy dokázalo tolik nakopnout k této změně?

     31.5.2015 jsme se s kamarády definitivně domluvili na tom, že pojedeme 5.8. do Chorvatska. Přestože na mou postavu z jejich strany nikdy nepadaly nejapné vtípky, nechtěl jsem být za toho "špekouna" v naší výpravě. Přišel konec měsíce a já si řekl, že to je ideální čas pro změnu. A tak se stalo že se mi 1.6.2015 totálně změnil život.

     Úkol zněl tedy jasně: Zhubnout! Jako cíl jsem si pro začátek vytyčil 10kg za 9 týdnů. Oprášil jsem informace o zdravém životním stylu které jsem již v hlavě měl a doplnil ty, které mi chyběly a výprava mohla začít. Ze dne na den jsem přešel na zdravou stravu, začal se pořádně hýbat a zanechal všech zlozvyků z minulého života (ano, znamená to i to, že jsem již 3 měsíce neměl kapku alkoholu :/ ). A světe div se, dostavily se výsledky!


     Za těch 9 týdnů se mi nepodařilo zhubnout vytyčených 10kg. Povedlo se mi zahodit rovnou 17kg! Konečně se mi otevřely oči dokořán a já vidím tolik věcí před kterými jsem dřív jen klopil zrak. Jak jsem sakra mohl vlastně takhle žít? Nejradši bych tomu blbovi nafackoval, že to nechal zajít takhle daleko, ale ten člověk už je pryč. Pro srovnání přikládám mé fotografie "před" a "po".


     Druhé foto je pořízeno v apartmánu v Makarské, tudíž cíl jsem splnil. V současné době jsem již lehčí o 20,5kg a nehodlám jen tak přestat. Jelikož si tuto proměnu neskutečné užívám, chtěl bych se formou tohoto blogu podělit o moje zkušenosti a rady. V budoucnu tedy čekejte další články z této kategorie. Rád bych vám postupně sdělil informace o mém stravování, cvičení, receptech apod. I kdybych inspiroval jen jednoho člověka ke stejnému rozhodnutí, budu to pokládat za neskutečnou poctu a měl bych radost za každého z vás. Pokud máte zájem, přihlašte se k pravidelným čtenářům a doufám že společně si tu jízdu ještě užijeme!

12 komentářů: Zanechte komentář!

  1. Musím ti poblahoželať ku krásnemu výkonu.. Ja aktuálne pracujem na zhodení internátnych kíl, predsalen 5 rokov na univerzite a nekonečný kolotoč - škola - intrák - škola - intrák sa podpísali na tele... a takisto ako aj v tvojom prípade - počítač.. hold, age of empires je závislosť :-D budem vďačná za každý tip a radu ohľadne lepšieho životného štýlu.. Teším sa na ďalšie články ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Wau! Gratuluju, já se o takový pokrok snažím X let a nějak to nemůžu vydržet. Vždycky to je ''Dej si, jeden tě nezabije.'' a hele! z jednoho jich je deset a k tomu samozřejmě cola, atd.:-D Smekám před tebou!:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za pozitivní reakce, samozřejmě mám radost a bude mě to motivovat k dalšímu psaní pro vás :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo tak to je poradna zmena, gratuluju! :)

    OdpovědětVymazat
  5. téda, obdivuji :)) jen tak dále, ale zase to nepřežeň ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu super! Já tedy jím zdravě již celkem dlouho, coly a sladké limonády jsem nikdy nepila, nejím bílé pečivo, jen rye bread a sacharidové housky, ovoce a zeleninu, piji zel.čaj a obyč.vodu, cottage atd, :-) Ale tohle je fakt super! (Y)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se tak zpětně koukám na tuhle fotku, je mi stydno. Dneska už jsem zase o kus dál :)

      Vymazat
    2. Ale teď na sebe můžeš být hrdý! Je to skvělý. Můj třídní shodil přes sedmdesát kilo, když byl prý v pubertě takový otesánek :-)

      Vymazat
    3. Díky :) Rozhodně se mi teď žije lépe a za to to stojí.

      Vymazat
  7. SUPER! Gratulujem, aj ja by som chcela schudnut nejakych 10 kil noo nedari sa mi :( :(

    OdpovědětVymazat
  8. Nejdůležitější je pevná vůle, pak jde všechno! :)

    OdpovědětVymazat