.

.
CO JE NOVÉHO?

Jak běhat v téhle zimě a neumřít!

     Blíží se nám zimní období a tím pádem se nám snižují možnost, jak sportovat venku. Běhat ovšem můžete kdykoliv a dnes pro vás mám pár tipů jak to zmáknout!


     Pokud se rozhodnete běhat v chladném počasí, samozřejmostí je dobře se obléct. Můžete si hrát na hrdiny a pobíhat v kraťasech, ale přiznejme si, že angínu z nás nemá nikdo rád. Postačí vám delší kalhoty a mikina, popř. lehká sportovní bunda.

     Pokud vám vadí zimní vzduch, který je pro mě osobně největším problémem, zakryjte si ústa šátkem. Nebudete dýchat ledový vzduch, po kterém vás pálí plíce a můžete se do toho vrhnout na plno. Pokud poběžíte poctivě, nemusíte se bát že by vám byla zima.

     Poslední věcí, na kterou musíte obzvlášť v zimě dbát, je protažení celého těla. Pokud vyrazíte ven bez řádného protažení, riskujete zbytečná zranění svalů či kloubů. Stačí prvních 10 minut zvolit rychlou chůzi nebo vyklusání. Dostanete tak tělo do správné provozní teploty a poté následuje protažení všech svalů. Zavzpomínejte na léta ve škole, kdy vám pan tělocvikář tlačit do hlavy rozcvičku. Bude bohatě stačit ;) . Po doběhnutí si pak opět dejte chvíli rychlou chůzi nebo výklus.

     Ke článku vám přikládám video z mého sobotního ranního běhu, který proběhl v -3°C. Budu se těšit na vaše komentáře a zprávy ;)

11 komentářů: Zanechte komentář!

  1. Super video, ta krajina je prostě nádherná, a ti koníci ♥♥ já tam chci bydlet! Jo a máš moc hezký oči :).

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné video. Ta příroda je úžasná. A ti koně bože jak já ty zvířata mám rada z dálky. :-)
    Pokračuj dále v natáčení videjí ráda se na ně podívám.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé video, skvělý článek. :)
    Krásné místo na rozjímání, a samozřejmě na běhání. :)

    www.forestsilence.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ale rozhodně je co zlepšovat. Mít lepší kameru a pár zkušeností navíc, dopadlo by to mnohem lépe ;)

      Vymazat
    2. To neříkám, ale stále se mi líbí. I s mobilem se dá udělat krásné video a tobě se povedlo. :)

      Vymazat
    3. Díky. Pokud to myslíš vážně, těší mě, že i taková tvorba dokáže zaujmout :)

      Vymazat
  4. Super článek, já bez šátku teď už nevyběhnu, hrozně mi vadí ten studený vzduch. GIRL OnLINE

    OdpovědětVymazat
  5. Hoj, řešil jsem stejný problém, ale místo šátku se snažím dýchat nosem. Sice tolik neuběhnu (indiánský běh je víc rozdělený) ale dám si pořád 6 km kde je 50% běh a nestihnu vychladnout (to mi radil jeden maratonec), že neonemocníš, pokud nevychladneš, i kdyby jsi zmokl. Ale prý dýchat nosem no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dýchání je kapitola sama pro sebe. Pokud se ti to podaří udýchat nosem, jedině dobře. Neonemocníš, nebude tě píchat v boku apod. :)

      Vymazat