.

.
CO JE NOVÉHO?

Vadí nealkoholické pivo při dietě?

     Nikdy vám tady nepíšu žádné teorie nebo návody které bych sám na sobě neměl vyzkoušené. Od toho jsou tady hromady jiných webů a nevidím smysl v tom abych jen slepě kopíroval něco o čem můžu vědět prd. Tudíž jsem vám nechtěl psát tenhle článek před tím, než si ho prověřím na vlastní kůži.


     V létě jsou to samé grilovačky, párty u vody nebo posezení někde na zahrádce při západu slunce a k tomu prostě patří pivo do ruky. To je taky jeden z mých největších kamenů úrazu když se snažím hlídat. Máte chuť na jedno orosený, vytáhnete kámoše a najednou máte v ruce pátý a vůbec se vám nechce končit. Kdo to nezná, co? Jak jsem již psal ve starších článcích, alkohol je při dietě poměrně velkým negativem. Nejen že přijmete pouze kalorie navíc, které musíte vypotit, ale průšvih je v tom, že zatímco tělo likviduje tenhle „jed", vykašle se na trávení jakéhokoliv jídla, které během té doby sníte a spíš ho hezky rovnou uloží do boků. Takže celá grilovačka, i když si dáte kuřecí prsa se zeleninou, může být v podstatě na úrovni brutálního znásilnění Mekáče.

     Jelikož se na mě pivo projevuje docela nelítostně, rozhodl jsem se, že ho zkusím nahradit nealko pivem, vyzkouším jak na něj moje tělo reaguje a po čase vám sepíšu tenhle článek, ať víte jak to funguje nebo nefunguje.

     Akce takového rozsahu si samozřejmě žádá pořádnou degustaci. Vzal jsem supermarket útokem a od každého nealka jsem si vzal dva kousky na košt. Budvar, Staropramen, několik druhů Birellu a ještě pár plebs, ale u nich si už ani nepamatuju názvy. Rovnou jsem zavrhl ty ovocný hitpadáry, který jsou dobrý maximálně jako ponožkový pivko druhý den ráno po tahu, když máte v žaludku pocit jako kdybyste večer vylízali popelník a přísaháte, že už nikdy nebudete pít. Tomu se pivo říkat nedá. Z těch ostatních se celkem jasným vítězem stal obyčejný Birell, který to chutí dotáhnul skoro k dokonalosti. Nevim jestli to byl umělecký záměr, ale u všech ostatních je ta chuť prostě jiná. Divně jiná.
Jak to tedy dopadlo?
     Určitě vás zajímá k jakému závěru jsem dospěl. Po normálním pivu jsem docela rychle přibíral a když jsem si dal pět piv jednou za týden, měl jsem pak co dělat abych je jen tak tak vypotil. Dva měsíce jsem si teda popíjel jenom Birell a můžu říct, že je to naprosto super věc a já jsem spokojen! Můžu ho pít celý den při víkendové práci na zahradě a nejen že mi neovlivňuje figuru, ale ani mi nepadá lopata z ruky, což je celkem fajn bonus. :)

     Jediné malé negativum je, že zatímco v normálním pivu nejsou živiny žádné, v nealku najdete malé množství cukrů. Ale to už se snadno vypotí při sprintu do ledničky. Jelikož neobsahuje alkohol, je to  v podstatě jako kdybyste pili trochu oslazený čaj. Ledový, hořký čaj. S bublinkama. 


Takže pokud se nemůžete udržet nebo prostě jen nechcete sedět s kámošema jako ta ,,trapka s vodou", můžu vám s klidným srdcem říct „Dejte si Birella a budete v pohodě." Můj výzkum je u konce.

4 komentáře: Zanechte komentář!

  1. Tak to neni velká matematika: "Čistý alkohol obsahuje přibližně 7 kalorií na gram, což je téměř dvakrát více než sacharidy, nebo bílkoviny, které obsahují 4 kalorie na gram a jen o něco méně, než kalorická hodnota tuku, která je 9 kalorií na gram."
    Doufám, že si to pil aspoň s tou zlomenou nohou a nedělal si nic než se válel :D protože v hospodě je to podobný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spousta lidí si právě jeho dopad vůbec neuvědomí, tak se to snažím trošku vecpat do podvědomí. Tenhle „profi výzkum" jsem prováděl ještě před tím lámáním, až teď jsem se ale dostal k jeho sepsání. ;)

      Vymazat
  2. Pecka články, super blog! Ten tvůj postup je úžasnej, gratuluji a držím palce dal!
    http://stranky-plne-kavovych-zrnek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat