.

.
CO JE NOVÉHO?

Jak jednoduše zhubnout #11: Zábavné aplikace

     Hledáte způsob jak vaše cvičení proměnit v zábavnou hru? Zkuste ho s jednou z mých oblíbených aplikací!

     Základní aplikací, bez které nevytáhnu paty z domu, je Runtastic. Jedná se o velice všestranný nástroj, který pracuje jako mobilní i webová aplikace, jenž se navzájem aktualizují. Jejím hlavním účelem je sledování a vyhodnocování vaší pohybové aktivity. 


     Zkrátka vyberu sport, který chci zrovna dělat, zapnu aplikaci a ta mi pak měří čas, vzdálenost, tepovou frekvenci a další. Veškeré výsledky se pak zaznamenávají do webového účtu, který slouží jako přehledný deníček sportovní aktivity. Můžete zde tvořit trasy pro ostatní uživatele, poté je živě sledovat jak na nich zrovna sportují a pomocí speciální funkce jim fandit. 

      Pokud se rozhodnete pro placenou verzi, získáte navíc i cvičební plány, měření rekordů tras a spoustu dalších věcí, které váš pohyb promění v zábavnou hru. Já využívám verzi zdarma, ale bohatě stačí na vše potřebné.

     Jak můžete vidět na dalším obrázku, rozsah sportů je opravdu široký a můžete si tedy zaznamenat jakýkoliv pohyb ;) . Jako doplněk nabízí Runtastic různé osobní trenéry v podobě aplikací, které vám vytvoří tréninkové plány na sklapovačky, přítahy, kliky apod. Tyto doplňkové aplikace mají velmi zajímavé zpracování, chytře využívají nejrůznější čidla v telefonu a vytváří zábavné a efektivní plány zejména pro začátečníky.


     Mojí druhou aplikací je Youradio. Jedná se o hudební aplikaci, kterou zapnete doma nebo kdekoliv máte přístup k internetu a zvolíte tzv. náladu. Může se jednat o rock, pop, české hity, fitness muziku apod. Nálad nabízí aplikace opravdu hromadu. Telefon si předem stáhne muziku na vámi požadovanou dobu (max. 2 hodiny) a vy pak můžete řádit venku kde nemáte internet a stále posloucháte novou a náhodně přehrávanou muziku, která vás udržuje v tempu.



     Posledním doplňkem, který občas využívám je fotoaparát, popřípadě Instagram. O něm nemá smysl se tu rozepisovat, přeci jenom je to dnes "mainstream", ale zkrátka občas narazím na zajímavé prostředí nebo objekty, které stojí za tu chvilku odpočinku ;)


1 komentář: Zanechte komentář!

  1. Už je to nějakej ten pátek co jsem tenhle článek napsal a musim říct, že Youradio se stalo hrozně komerční. Dřív byl super, ale dneska je tam pomalu víc reklam než písniček, takže kolikrát si prostě pustím rádio. Ale Spotify používá dost lidí kolem mě, tak na něj kdyžtak mrknu. Dík za tip. ;)

    OdpovědětVymazat