Na 1 porci budete potřebovat:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk7RGN2CSywIOFtVK6szeQqfjC2RCiSeN9UQ5nHdj1c2r2z_kUEVOnVdtFmBgFSoauEVqKMbsQEIi9hYN5m5zx4Vu3fUl1nUodbKqwcK1AhyeQZEwXMvAh5LIP6EmdOT8f4Khk6uAU8xw/s1600/hodnocen%25C3%25AD+j%25C3%25ADdla.png)
- 150g kuřecích prsou
- 2 tortilly
- 1 kelímek bílého jogurtu
- salátový mix
- cherry rajčata
- koření na kuře dle chuti
- bazalka, sůl
- slunečnicový olej
Postup:
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti, lehce zakápneme olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 180° zhruba 30 minut. Nezapomeňte jednou za čas maso promíchat.
Mezitím co se nám peče maso, smícháme bílý jogurt s bazalkou, osolíme a cherry rajčata nakrájíme na kolečka.
Když je maso hotové, rozložíme tortillu, pokryjeme salátem a rajčaty, poklademe kuřecí kousky a směs zalijeme dresingem z jogurtu. Vše opatrně zabalíme a pokud chceme aby nám tortilla držela hezky pohromadě, můžeme ji lehce připéct v toustovači.
Takto připravené tortilly mi bohatě stačí na vydatný oběd a pokud není po ruce mikrovlnka, dají se v pohodě jíst i studené.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgwAL4mk4_DpiyVzces35xkzzyhXDPqHnHqFrm1vRifLagsjZuN-fpBdej34tEilxyD7JRE7UFjzlz-83KnjNKY3EAaH9ABRKllLwHMm_0Y1PMUYdhsobde8Clil1Wdl8Am9u2EzfaqRc/s1600/aaaa.png)
Pokud hledáte další chuťové variace, zkuste přidat cibuli, červené zelí, chilli nebo třeba nesolená opražená slunečnicová semínka. Fantazii se meze nekladou.
Vypadá to moc hezky! :) dělala jsem je příteli, mě bohužel nechutná ta tortilová placka.
OdpovědětVymazatTohle mě hodně zaujalo, protože je to defacto zdravější varianta toho, co děláme doma - kuřecí kousky obalujeme v trojobalu a místo salátu dáváme pekingské zelí. :) Ale určitě zkusím udělat i tuhle zdravější verzi.
OdpovědětVymazatTortillu si doma děláme hlavně v létě, když je domácí zelenina, salát, rajčata a další věci. Navíc je to super i na to, aby se člověk zbavil zbytků jídla. Prostě taková tortilla co dům dal, rychlá a zdravá. Já mám raději ale zimní vaření. Třeba paštiky a další věci. A je to taky super jednoduché. Stačí vám jen forma na paštiku a máte vystaráno. :)
OdpovědětVymazat