.

.
CO JE NOVÉHO?

Pořady, které vám opravdu poradí s hubnutím

     Pokud se vám nechce pročítat můj obsáhlý blog o tom jak jsem zhubnul a raději se rozvalíte na gauči u nějakého pořadu co vás opravdu dokáže něco naučit, podělím se s vámi o pár mých favoritů, podle kterých jsem se řídil a ukážu vám kde je najít.

   
     Jak pořád dokolečka tvrdím, nikdy slepě na 100% nevěřte jednomu zdroji informací, ale ty které vám tu dnes představím mi opravdu pomohly a to jak z hlediska informačního, tak při hledání motivace. Určitě se tu najde spousta dalších něco-radících pořadů, ale v těchto jsem se zkrátka dozvěděl nejvíce a co je hlavní, dost mě bavily a zajímaly, což je pro mě základ.
Jste to, co jíte
     Kdo by neznal tenhle pořad, že? Doktorka Kateřina se dala dohromady s Petrem Havlíčkem a spolu několik let léčili český národ. I když je to spíš taková reality show, ve které se vyhazují věci z ledničky, pořád se tu dozvíte dost věcí o konkrétních potravinách a rovnou zjistíte co nechat a co vyřadit, což je pro laika naprosto super. V každém díle dostanete nějaký ten zajímavý recept, nápad na cvičení a co je nejdůležitější, motivaci!

     Tuhle show jsem sledoval každý týden v televizi a když jsem před rokem začínal s hubnutím, právě díky ní jsem měl už dost věcí v hlavě. Pak už to jen stačilo oprášit, pospojovat a vyzkoušet na sobě. Přiznám se, že nevím kde Káťu dneska dohledat, ale na Youtube pár dílů pořád je.
Vím, co jím
     Pokud vám po ukončení Jste to, co jíte padl do oka Petr Havlíček, zkuste dát šanci jeho méně známému pořadu Vím, co jím, který najdete na Youtube a jednak v podobě blogu. Tady se dozvíte spoustu informací o konkrétních potravinách a přijdete si i na nějaký ten recept. Možná o tom ani nevíte, ale třeba máte v ledničce potravinu s jejich logem. Snaží se tak tímhle způsobem napovídat lidem co je dobré kupovat a co raději ne, za což mají u mě určitě palec nahoru.
Zpátky na vrchol
     Tenhle pořad najdete na internetové televizi Stream.cz a tentokrát ho má na povel přísný osobní trenér Jakub Bína alias Jacob. V současné době jsou venku čtyři řady, přičemž každá je docela jiná a naučí vás něco jiného, ale v podstatě vždy sledujeme osobní příběh lidí, kteří se snaží dostat „zpátky na vrchol".

     V první řadě si Jacob vzal do parády bývalého kickboxera, který polevil a teď se chystá znovu postavit do ringu, ale formu na to prostě nemá. Tahle řada je více technická a taková „chlapská", ale dozvíte se stručné informace o stravování a je tu spousta tréninkových plánů.

     V druhé řadě nastoupí tři vybrané slečny a soupeří o dovolenou za 100 000,-Kč. Mamina od dvou dětí, budoucí nevěsta co se potřebuje vejít do šatů a studentka. Musím zmínit, že ta poslední je moje bývalá spolužačka, které jsem hrozně jsem jí fandil a vlastně díky ní, jsem načerpal dostatečnou motivaci se sebou začít něco dělat. V téhle sérce se dozvíte v podstatě všechno o jídle až do nejmenších detailů a předváděné cviky jsou většinou mířené na domácí nebo venkovní cvičení. Pocení ve fitku tu moc nečekejte.

     Ve třetí řadě se proti sobě postaví dva páry a jelikož všechny informace o jídle jsou již vysvětlené, najdete tu hromadu cviků, které se hodí právě při párovém cvičení. Musím říct, že tahle série nebyla pro mě, jako člověka v singlu, moc záživná. Ale vám ostatním nic nebrání ve sledování a třeba do cvičení překecáte i svojí drahou polovičku!

     No a čtvrtá řada to už je reality show sama o sobě, kde se v podstatě nic nedozvíte a jenom koukáte na bandu lidí, kteří se postupně vyřazují a informační hodnota je v podstatě nulová. Sází se tu spíš na osobní příběhy a motivaci k pohybu prostřednictvím skutečných životních příběhů.
Kazma to nedá a Fast foot - škola běhu
     V roli moderátora opět Jakub Bína a jeho další dva pořady Kazma to nedá a Fast foot-škola běhu, ve kterých si bere do parády ostatní kolegy jako jsou Kazma, Jan Tuna, Karolína Vrbasová a další, přičemž vždy trénují na jarní půlmaratony a celkově se tu dozvíte spoustu informací o běhu. Jakou techniku použít, jak dýchat, jak se oblékat, jak zvolit obuv a hromadu dalšího.

A který pořad se mi líbil nejvíc? Za sebe můžu říct, že nejvíce mi dala druhá řada Zpátky na vrchol, která má prostě všechno a nakopla mě se sebou něco dělat. Zapomněl jsem na nějaký důležitý pořad nebo vám tu chybí Váš favorit? Rád se přiučím! Díky!

6 komentářů: Zanechte komentář!

  1. Ja som začínala s Jste to co jíte, táto relácia mi ukázala hlavne ako sa na jedlo pozerať, ako o ňom premýšľať. Skrz to som sa dostala potom ku knihám pána Havlíčka, ktoré som si objednala a postupne ich čítam a riadim sa nimi. Je pravda, že nie vždy má človek náladu na zdravý život a práve k tomu sa hodí motivácia, takže vďaka ti za tipy na ďalšie relácie. Obzvlášť zaujímavo znie práve tá druhá séria od Jacoba, na to sa budem musieť pozrieť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mu děj šanci. Mě osobně ten klučina neskutečně padl do noty a sleduju ho už dlouhou dobu na Facebooku. Fakt tě dokope k výsledkům! :D Podle mě ho málo kdo zná a to je dost škoda. Budoucnost určitě má. ;)

      Vymazat
  2. Jediný pořad o hubnutí, který mi nevadí a v pohodě se na něj podívám je http://www.imdb.com/title/tt1713288/ Dost sází na příběhy a ukazuje opravdu dokonalé proměny. Fandím tě lidem a určitě se dá i něco okoukat :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo na tenhle pořad jsem taky někde narazil, ale sám jsem ho nikdy neviděl. Tam jim dávají do těla v hodně krátkém čase, co?

      Vymazat
  3. By ti měli dát provizi za reklamu. Člověk mrkne na tvý vysportovaný tělo a hned má záruku, že ty rady z těchto pořadů stojej za to. :-D Jinak dobrej souhrn. :) Bína mi v začátcích dost pomohl, že jsem pár věcí "nakoukal". :)

    OdpovědětVymazat