.

.
CO JE NOVÉHO?

Dietní recepty #2: Hovězí cheeseburger

     Sebeovládání je základem každé diety. Někdy je ovšem ten hlásek silnější než vy a musíte si zkrátka dát něco "dobrého". Proto vám dnes předám svůj recept na zdravou variantu cheeseburgeru, který si můžete OBČAS připravit doma.


       Samozřejmě se nejedná o 100% zdravé jídlo, kterým byste se mohli cpát do nekonečna. Pokud ovšem hledáte zdravější variantu oblíbeného jídla, toto je řešení.
   
     Na jeden burger jsem použil:

  • 170g hovězího mletého masa
  • plátkový eidam 20%
  • půlku rajčete
  • půlku cibule
  • ledový salát
  • guacamole
  • provensálské koření
  • hamburgerovou housku
     Jelikož maso je na přípravu časově nejnáročnější, musí jít na řadu jako první. Ochucenou směs vytvarujeme do požadované velikosti a opékáme na mírně rozpálené pánvi, ideálně bez tuku, zhruba po dobu 5 minut z každé strany. Z mých 170g jsem vytvořil 2 tenké plátky. Menší tip: před tím, než dáte maso na pánev, udělejte uprostřed důlek. Maso se při pečení stáhne a vznikne vám rovný plátek.

     Na druhé pánvi mezitím opečeme cibuli a rajče, které nakrájíme na kolečka. Po 10 minutách vyndáme maso z pánve a necháme 2 minutky odstát před kompletováním burgeru. Mezitím si lehce opečeme housku, aby byla krásně křupavá a v mikrovlnce rozehřejeme plátkový sýr.

    Pořadí vrstev je na vás. Mezi zmíněné složky přijdou ještě plátky ledového salátu a guacamolová pasta, která se vyrábí z avokáda a kterou já na burgeru prostě miluji!

       Pokud nevíte jak tuhle velkou dobrotu stabilizovat, zapíchněte do středu burgeru špejli a pusťte se do něj! ;) Dobrou chuť.

2 komentáře: Zanechte komentář!

  1. vyzerá to super , ale isto by som to nejedla, nazapadá to do môjho jedálnička :D

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat