.

.
CO JE NOVÉHO?

Jak jednoduše zhubnout #10: BMI aneb jak poznám, že jsem "v pohodě"

     Víte co je to BMI a jak ho spočítat? To se dozvíte v dnešním díle.


     Každý z nás má určitou představu o svojí ideální postavě. Pokud si nejste jistí jak na tom jste se svojí optimální hmotností, můžete pro přibližné určení použít výpočet BMI (Body Mass Index) neboli Index tělesné hmotnosti.

     Na výpočet BMI naleznete na internetu celou řadu kalkulaček a získáte tak snadno a rychle představu o jakou hmotnost byste měli usilovat. Dá se jednoduše spočítat i z hlavy a to podle následujícího vzorce:

BMI = tělesná váha(kg) / tělesná výška2 (m)

     Pro vyhodnocení se pak používá tabulka vytvořená Světovou zdravotnickou organizací:



     V mém případě, kdy měřím 173 cm, začíná optimální váha na 74kg. Jako cíl jsem si tedy stanovil 70kg abych měl nějakou tu rezervu ;) 

     Výpočet BMI vám nedokáže přesně říct že daná váha je pro vás optimální, ale slouží jako přibližný ukazatel vašeho zdraví. Pro podrobnou analýzu je samozřejmě nejlepší navštívit lékaře nebo výživového specialistu, kteří vám dokáží přesně změřit poměru tuků a svalů v těle.

     Děkuji za přečtení dnešního kratšího článku a vaše názory či nápady na další články si rád přečtu v komentářích, či prostřednictvím facebooku. ;)

5 komentářů: Zanechte komentář!

  1. O BMI som už počula, ale nevedela som ako sa počíta, takže som rada, že som natrafila na tvoj blog a dozvedela sa o tom niečo viac :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, váhal jsem jestli tenhle článek psát, jelikož mi přijde že už je to dost ohrané téma. Na druhou stranu, já ho tu nemám a jak vidím, tak jsem někomu pomohl. Job is done :D

      Vymazat
  2. Díky za upozornění, pravda, musím říci, že z této perspektivy jsem na to nekoukala. A ano asi by bylo blbé, kdyby mi stopli blog. Na druhou stranu mi zase dalo dost práce si se šablonu pohrát a celý blog předělat do nynější podoby. Nic proti upozornění nemám, když jednou odkliknes rozumím a vícekrát se to nezobrazí, tak jako tomu je u spousty webů a eshopu na světě ( proto jsem to udělala na úplně stejném principu). Ale to, že musíš po každém obnovení stránky nebo prekliknuti na nový článek a podobně vždy klikat na rozumím mě vážně přivádí k šílenství. Ale díky za upozornění, snad bude vše v pořádku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom přidám info pro ty, kteří neví o co jde. Dominika reaguje na můj komentář pod jejím článkem, který najdete zde: http://maladominika.blogspot.cz/2015/10/blogger-tips-jak-z-blogu-odstranit.html

      Vymazat
  3. BMI si pravidelně měřím, před rokem to bylo nějakých 17 a teď asi 18,3 :-D Mě to strašně baví...dávám si tam různé výšky a váhy, musím uznat, že je to sranda! :D (výška 181 cm)

    OdpovědětVymazat