.

.
CO JE NOVÉHO?

Cvičení po ránu aneb Jíst či nejíst?

     Řada z vás má tréning naplánovaný na odpolední hodiny a máte podle toho sladěný i jídelníček. Jak si ale upravit jídelníček pokud chcete cvičit po ránu?


     Největším problémem je to, že po probuzení byste se měli najíst do 30 minut, ale zároveň nemůžete cvičit s vydatnou snídaní v žaludku. Spoustu lidí se tak s tímto problémem trápí a raději cvičí nalačno.

     Někomu mé řešení může přijít jako samozřejmost, ale stále se najde někdo, kdo si neví rady. Jednoduše prohoďte vydatnou snídaní s méně výživnou dopolední svačinou. V mém případě se jedná o pár kousků ovoce. Po probuzení tak doplníte potřebné sacharidy, zaženete hlad a zároveň v sobě máte rychle stravitelné jídlo, po kterém se můžete hýbat.

     Co by se ale stalo kdybychom překonali hlad a šli cvičit nalačno? V těle se rozjede řada složitých procesů, které budou mít za následek dvě věci. Zachování tuků a spalování svalové hmoty! Tudíž veškeré vaše předchozí cvičení bude nabouráno a vy akorát ztratíte tak pracně nabrané svaly. Ne nadarmo se říká, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne :)

     Pokud preferujete pestrá jídla a rádi využíváte sezónní ovoce, v této době mám nejraději mandarinky, které jsou v předvánoční čas nejlepší během celého roku :). Navíc, pokud zvolíte třeba běhání, můžete se těšit na pořádnou porci sladkého jídla, na které budete mít po takovém výkonu určitě chuť a můžete si jej dát bez výčitek.


     A co vy? Máte své oblíbené varianty snídaní? Podělte se o ně v komentářích! :)

6 komentářů: Zanechte komentář!

  1. já si před cvičením dávám ovoce, třeba banán, doplní mi po ránu skvěle energii :))
    http://www.prikrylovatereza.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna banán je naprosto super! Mám hodně cukrů a je hodně rychle stravitelný. Díky za komentář ;)

      Vymazat
  2. Ty jo! Popravdě, nikdy by mě nenapadlo cvičit nalačno. Jsem hroznej jedlík a bez toho, aniž bych se najedla, bych neudělala ani dřep. :D .. Ale je pravda, že ráno mám málokdy čas na cvičení, takže to nechávám pěkně na odpoledne.
    Líbí se mi tvůj blog, články jsou pro mě přínosný, ráda se sem budu vracet! :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já sama po ránu moc cvičit ani nemůžu, většinou až mezi 16.-18. hodinou. Jednou jsem šla na lačno běhat a naposled! :D Bylo mi hrozně. Musím se cítit dobře. A vyhovuje mi to takhle! :)

    Po ránu snídám ovesné kaše, mug cake, lívanečky nebo nějaké moje výtvory! ☺ Mňam! ☺

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky odpolední až noční pták. Nejvíc mi vyhovuje když makám až do noci, vyplácám zbytky energie a spím jak miminko.

      Vymazat