.

.
CO JE NOVÉHO?

Odpovědi na vaše otázky

     Už delší dobu se mi v hlavě honí jedna myšlenka. Jelikož mi čas od času od vás přilítne nějaký ten dotaz, řekl jsem si, že by mohlo být zajímavé některé z nich občas zveřejnit a podělit se s ostatními.


     Chápu, že někomu se prostě nechce řešit svoje problémy s nějakým koštětem z internetu nebo nechtějí otravovat, ale zase nevědí kam se obrátit. Kdo ví, třeba tu najdete odpověď právě na vaší otázku. Teď se možná někdo z vás opotil a říká si ,,Sakra já mu psala. To ze mě teď udělá přede všemi dementa!" Neboj se!. Slíbil jsem vám diskrétnost, takže autory zpráv nenapráskám, pouze křestní jméno a věk abyste se mohli trochu ztotožnit. ;) Vybral jsem jen pár z nich a tady je máte:

Lucie, 25 let
Ahoj, četla jsem tvůj blog a měla bych jeden dotaz. Jak zhubnout?

     Trochu široké téma, ale i s tím se dá pracovat. Když mi někdo položí tuhle otázku, poradím mu ať dodržuje 4 základní pravidla.
1) Omez jednoduché cukry na minimum. To jsou sladké nápoje, sušenky, ale i třeba ovoce. 
2) Nejez na noc. Poslední jídlo 3 hodiny před spaním.
3) Žádný alkohol!
4) Sportuj co to jde, alespoň 45 minut v kuse.

Eva, 30 let
Čau, jak moc vadí alkohol při hubnutí? Za tenhle týden jsem měla osm 14° piv. To neni tak hrozný, ne?

     Alkohol vadí a to hodně. Jelikož neobsahuje žádné živiny, jenom kalorie, které se rovnou ukládají pokud je nestihneš využít. Řekneš si, že osm piv za týden není moc, ale když to přepočítáš na kcal, dostaneš se na hodnotu 2 100kcal. Když se podívám kolik kcal spálím při jízdě na kole, vyjde mi, že abych spálil těch 8 piv, musel bych jezdit 6 hodin na kole! Takže si představ, že 6x týdně bys šla na hodinu na kolo, jenom aby ses dostala na nulu a pak bys začínala hodinu až dvě dlouhý trénink při kterém teprve začínáš spalovat. Myslim si, že je jednodušší si dát příště jen vodu...

Patrik, 23 let
Čus, zeptám se tě. Co si myslíš o proteinu? Potřebuju ho při cvičení nebo můžu nabrat svaly i bez něj?

     Bez proteinu? V pohodě! Jde jen o efektivitu, ale je to jen bílkovina, kterou můžeš dostat do těla v klidu i jinak. Je to s ním rychlejší, jednodušší a pohodlnější, ale jako začátečník se obejdeš i bez něj. Až když budeš mít 100kg může být problém do sebe dostat 200g bílkovin za den, tam už je dobrý ho nasadit.

Michaela, 16 let
Ahoj, mám otázku. Moje postava není nijak podprůměrná, snažím se 3x týdně hodinu cvičit, přesto ale mám na podbřišku tuk a vždycky když se ohnu, je to jeden velký špek. Nad bříškem se mi rýsují svaly, ale na podbrišku je tuk. Nemohl bys mi poradit co s tím? Nějaké rady jak mít celé ploché bříško.

     Břicho je asi nějvětším problémem nás všech. Bohužel tam se tuk spaluje až na posledním místě a neexistují efektivní cviky, pomocí kterých bys pálila pouze břicho a nic jiného. I když budeš mít svaly jako Arnold, snadno se schovají pod vrstvou tuku a prostě nebudou vidět. Zkontroluj si stravu a zařaď více kardia. Výsledky dostaví, ale chce to čas. Ne nadarmo se tomu říká problémová partie.

Barbora, 17 let
Zdravím, od přírody jsem trošičku silnejší postavy, nemám žádné složité cíle, jen se cci sama sobě líbit. Jedná se hlavně o bříško. Nevím vůbec kde začít, co začít dělat a tak. Jsem rozhodnutá začít běhat a plavat, dnes jdu poprvé. Máš nějaké tipy třeba a motivaci? Bojím se toho, že nepůjdou vidět výsledky, nebudu chtít jít dál, i když vím, že je to blbost. Vážně mi nejde o nic jiného než se líbit sama sobě a zbavit se toho stydlivého pocitu, když mi přítel sáhne na bříško. Nevím totiž vůbec nic, kde začít a tak...

     Rozhodně se toho neboj, hlavní je začít. Podívej se po mém blogu, najdi si nějaké základní informace o jídle, aby ses vyvarovala těch nějvětších bot, které by tě mohli odradit a začni se sportem který sis vyhlédla, víš že tě bude bavit a nebudeš se do něj pořád jen nutit. Hlavní je pohoda, klid a najít takovou cestu, ve které se budeš cítit přirozeně a nedostaneš se do fáze, kdy si řekneš ,,Ty vole, je úterý, dneska MUSIM jít plavat." Já ti můžu dát informace co jíst, jak cvičit, podpořit tě, když budeš mít krizovku nebo si prostě jenom pokecat, ale pevnou vůli a odhodlání v sobě musíš najít sama. Hlavně si neber za vzory ty vyretušovaný mrchy z časopisů! Ty to mají jen z Photoshopu a liposukcí. Ty máš na víc! ;)

2 komentáře: Zanechte komentář!

  1. Úplně nesouhlasím s tím, že jíst bys měl 3 hodiny před spaním a pak už nic. Podle mě ani tak nejde, kdy to sníš, jako spíš o to, co sníš. Tělo se při spánku nevypíná, funguje. Jen minimálně. Když mu necháš třeba hoďku a půl po jídle, myslím, že to stačí :)

    S proteinem souhlasím, pokud dostaneš dost bílkovin do těla, není to potřeba... :)

    A slečně bych na spodní bříško doporučila i cviky na tuto partii. Bude mít svaly, sice pod tukem, ale bude zpevněná. A kardio je samozřejmě dobré na problém s tukem :)

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, je samozřejmě rozdíl v tom co večeříš a jak rychle je to jídlo stravitelné, ale pro začátek je rozhodně lepší laikovi poradit tohle, než ho nechat cpát se naplno. Od toho tu jsem a rád to s každým proberu osobně a doladíme co mu sedí.

      Vymazat