.

.
CO JE NOVÉHO?

Pochod Praha - Prčice 2016

     V sobotu 21. května 2016 se konal již padesátý první ročník známého pochodu Praha - Prčice a jelikož posledních deset let slibuju účast, řekl jsem si že letos už sakra půjdu!



     Hlavní trasa vede (nečekaně) z Prahy do Prčice a má 70 km. Jelikož se ale většina z nás nenarodila na afrických pláních a ujít takovou štreku v limitu nějakých dvanácti hodin se celkem impossible, je tu hromada dalších tras, které mají něco kolem 30 km. Já si vybral start z Olbramovického nádraží, odkud to je do cíle 33

     Pohodlné boty, foťák, batoh plný vody, menší svačna, sluneční brýle a parťák na cestu. Můj starter pack Prčice 2016. Se synovcem jsme tak vyrazili na trasu kolem deváté ráno. 

     První věc, která mě zaskočila, byly ty hromady lidí co se natíraly opalovacím krémem. Zabrblal jsem cosi o měkotách a šel dál. To že jsem večer, po sundání brýlí, vypadal jak panda s bílýma očkama je věc vedlejší. :D 




     První kroky nás vedly na ten největší kopec široko daleko, což je Čeřenská hora. Chvíli po silnici, lesní cestou, přelézt ohradník a přes louku, no zkrátka cesta vedla opravdu všude možně.


     Výhled byl teda parádní! Mimochodem v mém prvním článku tady na blogu jsem vám ukazoval fotky právě z této hory.


     Na vrcholku na nás čekaly hromady zvířat, u kterých jsem předvedl největšího měšťáka co umím a zasekl se u nich s foťákem asi na půl hodiny. :D


     Víte jak jsem nahoře psal o tom ohradníku? Ano, to byla jejich ohrada! Měli jsme docela kliku, že stály na jejím druhém konci. Ten dupající / funící býk nám na klidu moc nepřidával. :)



     Jak z učebnice biologie. Holka prostě ví jak se má postavit.




     Konečně jsme se přehoupli přes obzor a začali klesat do údolí.


     Hned vedle téhle vodní atrakce byl stánek s občerstvením. Je vám asi jasné, kam se najednou poděla polovina lidí...



     Je sranda se otočit za sebe a vidět ty malé mravenečky za sebou! :D


     Další stánek, lavičky, stín, klobásky a hlavně pívo! Chvílema jsem se musel fakt držet, ale nakonec jsem si ho nedal. Jak se tak znám, ztěžkly by mi nohy a šlo by to do háje.


     Tak nějak jsem čekal, že se prostě půjde po silnicích a prošlapaných turistických stezkách. Docela jsem čuměl když jsme procházeli touhle zarostlou džunglí kde byla jenom prosekaná úzká cestička. Nejsme ale z cukru a tak jsme si tu divočinu užili.


     No, ne všichni si jí užívali. Paní, jestli tohle čtete, tak díky za zábavu po cestě! :D






     „Počkej. Děláš si prdel? To je fakt Žižkovská věž?" aneb někteří lidé by si měli zopakovat zeměpis. :D









     Pivní zastávka „Na Žižkově", měla marketing zvládnutý dokonale.












     Cesta byla značená dobře, takže pořád padaly promyšlené fóry typu: „Pozor, prdelky!"



     No a nakonec Prčické náměstí. Všude mraky lidí a hafo stánků se vším možným. Zúčastnilo se skoro 22 tisíc lidí, tak si dokážete představit, jak bylo našlapáno.

     A jak jsme na tom byli s časem? Původní odhad 7 hodin chůze, skutečný čas 8:15.



     Takže díky Víťo, že jsi to se mnou uťápnul a já nemusel jít jak to pako sám. :)


     Zelená botička se přidává do mé sbírky a příští rok jdu znovu!


Co vy a Prčice? Chodíte? Plánujete? Půjdeme příští rok spolu? :D


8 komentářů: Zanechte komentář!

  1. Krásný článek opět se ti povedl. Ráda bych šla,ale bohuž jsem z moravy a mám to daleko. Jinak chtěla jsem se zeptat čím fotíš máš hezké fotečky.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, fotím Canonen EOS 1200D a základním objektivem EF-S 18-55mm.

      Vymazat
  2. Nevím proč, ale ten les mi připadá povědomý, ale osobně jsem v něm nebyl. Jak je to možný? Každopádně to musel být skvělý zážitek a jako vždy, fotky jsou skvělé. Ten býk vypadá fakt tvrdě! :D Nicméně kdybych tohle měl ujít, k poli s řepkou mě nikdo nikdy už nedostane! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za koment. To víš, že se nám honilo hlavou jak by to vypadalo, kdyby ten slabý provázek prostě proběhnul :D

      Vymazat
  3. Pochody :D Letos jsem šla 52 kilometrů a zabralo to cca 11 hodin, takže představa, že by jich bylo ještě o dvacet víc, uf. Navíc bychom asi museli běžet, abychom to stihli za 12 hodin.
    Ale je pravda, že se chci hecnout a jít něco delšího. I když to bych asi nemusela přežít, už po té padesátce jsem druhý den nemohla chodit :D (ostatně, můžeš si o tom přečíst můj článek tady, kdybys chtěl)
    Fotky jsou pěkné, ty krávy jsou super. Já bydlím skoro na vesnici a věř, že když jsou někde u cesty, taky jsem schopná je fotit půl hodiny :D
    Terez z blogu Kracmarovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než jsem se zúčastnil, nechápal jsem proč u tý hlavní trasy požadujou předem lékařskou prohlídku. Teď už to chápu! Není problém ujít těch 70km, to nějak upajdáš, ale ten časový limit je neskutečná zabijárna. V tomhle dost obdivuju Ziburu, kterej jednou projde pěšky snad celý svět a vypadá že se tím i v pohodě uživí. :)

      Vymazat
    2. Zibura je pán, byli jsme na jeho přednášce, on to prostě umí prodat. Je rozdíl v tom, jestli dojdeš pěšky do Jeruzaléma a jestli projdeš pěšky do Jeruzaléma a umíš zaujmout, mluvit a jsi zábavný. Protože kdyby šel jenom pěšky, neštěkl by po něm ani pes. Ale on prostě ví, co dělá a je v tom sakra dobrej. :D

      Vymazat
    3. Mě hrozně štve, že jsem o týden prošvihnul jeho přednášku v Českých Budějovicích. Bohužel jsem ho v té době ještě neznal :/

      Vymazat