.

.
CO JE NOVÉHO?

Jak jednoduše zhubnout #5: Odpolední svačina

     Dnes pro vás mám článek o odpoledních svačinách, který obsahuje tři různé varianty jídel a varuje před častou chybou.

     Vaše odpolední svačina, by se měla stejně jako oběd, skládat z bílkovin, ovšem v menším množství a bez příloh. Zatímco oběd by měl být teplý a měli bychom si ho vychutnat, svačina je menší a snadněji konzumovatelná. Já ideálně sahám po sýru či tvarohu. Pozor na velmi častou chybu při dietě! Pokud máte v oblibě zeleninové saláty, vězte, že bez potřebné bílkoviny jsou vašemu tělu k ničemu. Žaludek si zaplníte, ale nezískáte potřebné živiny. Místo hubnutí pak tělo hladoví a tvoří si tukové zásoby. Mějte tedy vždy na paměti, že každá odpolední svačina musí obsahovat alespoň nějaké bílkoviny (maso, vejce, tvaroh, sýr, sója, fazole apod.)

     Mojí nejoblíbenější variantou se stalo Cottage light s pažitkou, který kupuji v Lidlu.
  • půl kelímku Cottage light s pažitkou
  • hrst cherry rajčátek
     Kelímek si rozdělím na polovinu, přidám hrst cherry rajčátek a mám rychlou svačinu hotovou. Dříve jsem si místo zeleniny dával celozrnnou housku, ovšem jak již víte z minulých článků, veškeré pečivo jsem vyměnil za zeleninu a hubnu mnohem snáze.


     Pokud mám čas na složitější variantu, připravím si salát s Mozzarellou light.
  • Mozzarella light
  • čtvrtina salátové okurky
  • cherry rajčátka
  • majoránka
  • sůl
  • olivový olej

     Rozkrájím polovinu Mozzarely light na malé kousky, přidám čtvrtinu salátové okurky a pár rajčátek. Lehce zakápnu olivovým olejem, posypu majoránkou a mírně osolím. Směs promíchám a můžu dlabat :)


     V případě že vám zbude trochu kuřecího či krůtího masa od oběda, můžete si připravit libovolný salát a maso k němu přidat. Zde si vždy hlídejte gramáž masa, doporučuji max 100g.


     To je pro dnešek vše. Jako vždy, pokud máte nějaké dotazy či nejasnosti, nebojte se mě kontaktovat skrz komentáře, email, či mé facebookové stránky. Rád vám poradím.

5 komentářů: Zanechte komentář!

  1. Mohol by si mi odporúčiť nejaké pokrmy ? Pre zaujem napíš na simus.ben@gmail.com .... Budem ti vďačná :)

    Www.simik3.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. mozzarelu milujem ♥ super článok
    dik za inšpiráciu :)
    https://clodyteenmummy.wordpress.com

    OdpovědětVymazat