.

.
CO JE NOVÉHO?

Dietní recepty #1: Jablečný závin

     Chytne vás někdy žravá a nevíte jakou sladkost si dát? Mám pro vás variantu, kterou můžete použít jako dopolední svačinu.


     Jelikož jsem dostal chuť na nějaký jablečný koláč, rozhodl jsem se vytvořit zdravější variantu tradičního jablkového závinu, který je poměrně jednoduchý a rychlý. Co na něj budete potřebovat?

  • 300 g hladké tmavé mouky
  • 1 kelímek nízkotučné zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 0,5 kg jablek
  • skořice
     Jednoduše smícháme mouku, vajíčka, zakysanou smetanu a vyválíme těsto. Jelikož se samozřejmě v našem studentském bytě nenachází váleček, musel jsem improvizovat. Menší tip, okurka funguje jako váleček skvěle :D.


     Jablka nastrouháme, rovnoměrně rozmístíme po vyváleném těstě a posypeme skořicí. Kdo chce, může přidat rozinky nebo ořechy. Těsto srolujeme, potřeme bílkem (závin dostane pěkně křupavou krustu) a pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180°C.


     Po vyndání z trouby ho nechte alespoň 30 minut vychladnout a hurá do něj! Jediné co si musíte hlídat je snědené množství. Na mě zbyl tak 10-ti cm kousek. O zbytek se postarali mí žraví spolubydlící, kteří mi tímto způsobem zabraňují v přejídání ;)

     Děkuji za přečtení a budu se těšit na vaše reakce.

3 komentáře: Zanechte komentář!

  1. Dal by se použít i jogurt ?:) třeba bílý řecký 0% tuku ?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem to z něj chtěl udělat, ale nakonec jsem zvolil zakysku. Určitě to vyzkoušej, zkazit tím nic nemůžeš ;) A když jo, alespoň tu pak můžeš varovat ostatní :D

      Vymazat