.

.
CO JE NOVÉHO?

Jak jednoduše zhubnout #3: Dopolední svačina

     V dnešní článku bych vám rád pověděl něco o dopolední svačině, která je ze všech jídel dne nejjednodušší.

     

     Během dne máte prostor na dvě menší svačiny. Zatímco odpolední svačina by měla být zaměřená na bílkoviny (o té si povíme v dalším článku), dopolední svačina je ta mlsací kde můžete ukojit svou chuť na sladké.

     Velikost svačiny musíte posoudit sami a až časem zjistíte, jaká velikost a načasování vám vyhovuje. Obvykle snídám kolem 7:30 a obědvám již v 11:00, tudíž svačinu si dávám kolem deváté hodiny. Jelikož jsem po celý den pracovně vytížený, opět volím tu nejjednodušší cestu, kterou je kus ovoce, či jeho určité množství. Jako nejpraktičtější volbou se mi osvědčilo jedno jablko, nektarinka, hrst hroznového vína či 2 banány (jeden banán mě akorát většinou rozdráždí, proto sním jeden a po půl hodině druhý). Vodnaté ovoce jako meloun či ananas, mě tolik nezasytí a jsou složitější na přípravu.Další rychlou možností je například kefír, či bílý jogurt, který si dochutíme ovocem nebo nejrůznějšími ořechy, např. mandlemi.


      Pokud nemáte rádi svačiny sladké, zvolte celozrnné pečivo s lučinou, nízkotučným sýrem, tvarohem či kvalitní šunkou a zeleninou. Jak jsem již psal, já preferuji svačiny sladké, jelikož jsou jednodušší na přípravu a odpoledne mám více energie. Pokud z časových důvodů svačinu nestihnu, je to na mě v pozdějších hodinách znát a doháním to kafem, což není ideální varianta, ovšem nějak fungovat musím :) . Co se týče pečiva, tomu se já vyhýbám úplně, ale pokud jste na něj zvyklí, zvolte celozrnnou variantu, či rýžové chlebíčky.


     To je pro dnešek vše, pokud vás moje rady zaujali, budu se těšit na vaše komentáře a samozřejmě vás rád uvidím mezi pravidelnými čtenáři.

0 komentářů:

Okomentovat