.

.
CO JE NOVÉHO?

Jak jednoduše zhubnout #7: Druhá večeře

     Občas se vám stane, že potřebujete zůstat vzhůru o něco déle než obvykle, nějaký ten čas od večeře již uplynul a vás to znovu táhne k lednici.


     Hned první rada co mě napadne, je: nehladovte! Hlavním úkolem při redukci hmotnosti je poskytnout tělu neustálý přísun živin, tzn. jíst malé porce a často. Pokud tělo hladoví, začne panikařit a veškerou energii získanou z jídla si uloží na horší časy. Zadek se začne zvětšovat, vy panikaříte a snižujete porce. A tak se dostanete do nekonečného kolotoče.

     V poslední době se mi daří jídlo dobře rozvrhnout během celého dne a nemám potřebu si druhou večeři připravovat. Pokud se tak stane, jednoduše sáhnu pro proteinu, o kterém jsem psal v minulém článku o večeřích. Může vám to připadat jako cílená propagace výrobku, ale vězte, že to tak není a že s takovým proteinem máte jednoduše po starostech :). 

     Pokud víte, že nepůjdete spát přibližně další 3 hodiny, dejte si malou svačinu tvořenou rychle stravitelnými bílkovinami. Můžete například sáhnout po odtučněném tvarohu, bílém jogurtu nebo Olomouckých tvarůžcích. Pozor, nepleťte si Olomoucké tvarůžky a "smradlavé" sýry jako např. Romadur. Tvarůžky jsou v podstatě slaný tvaroh bez tuků, zatímco Romadur je poměrně tučný zrající sýr. Zkrátka popusťte uzdu fantazii a určitě vymyslíte spoustu dalších variant ;) 



   
     Dnešním článkem jsme uzavřeli kapitolu o potravinách a máte tak veškeré potřebné záchytné body pro tvorbu vlastního jídelníčku a změně životního stylu. Samozřejmě v dalších týdnech budu přidávat další recepty, vychytávky a k těmto tématům se budu průběžně vracet.
   
     Pokud máte nějaké nejasnosti, návrhy, či se prostě jenom chcete pochlubit svými úspěchy, napište mi do komentářů nebo na facebookovou stránku :). Budu se těšit na vaše reakce.

2 komentáře: Zanechte komentář!

  1. Zajímavý článek, já osobně tedy po večeři jen piju a v nejhorším si dám popcorn k filmu, což není úplně nejlépe, ale snažím se to omezit. :D :)

    http://mysmalldimension.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat