.

.
CO JE NOVÉHO?

Dietní recepty #6: Zapékané papriky s mozzarellou

     Jak jste si mohli všimnout, na mém Instagramu už delší dobu visí fotka zapékaných paprik s příslibem receptu, který zveřejním na blogu. Je čas tento slib naplnit! 

     
     Úvodem bych vás rád zasvětil do svého hodnocení náročnosti přípravy jídel. Jak jste si mohli povšimnout, u mých receptů se začínají objevovat známky s hodnocením od 1 do 5 podle obtížnosti. Pro vaši představu, jako 1 si můžete dosadit namazaný rohlík máslem. Jako solidní 5 považuji třeba Croquembouche, což je velmi technicky náročný dezert. No co vám budu nalhávat, jednoho dne bych se chtěl naučit vytvořit něco podobného. 


     A nyní již k samotnému receptu. Nejprve si musíme připravit směs, kterou budeme papriky plnit. Jelikož jsem chtěl mozzarellu něčím doplnit. zvolil jsem kuřecí prsní šunku do náplně a navrch trochu eidamu. Jako přílohu doporučuji brambory pečené taktéž v troubě. Na přípravu tří plněných paprik jsem použil následující suroviny.


Ingredience:
  • 2 mozzarelly light
  • 100g kuřecí prsní šunky
  • strouhaný eidam 
  • sůl, pepř, bazalka, rozmarýn
  • slunečnicový olej
  • brambory

Postup:
     Mozzarellu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy společně z rozkrájenou šunkou. Přidáme sůl, pepř, bazalku a směs promícháme. Plníme do rozpůlených paprik, které poté vyskládáme na pečící plech nebo zapékací misku. Dejte pozor, aby papriky byly co nejvíce rovné a nepřevraceli se vám, jinak sýr vyteče a vy si užijete spoustu zábavy při jeho drhnutí. Vršek paprik můžeme lehce posypat eidamem nebo parmezánem, kterým jídlu dodáte na barevnosti a chuti.

     Brambory nakrájíme na plátky nebo na měsíčky, lehce potřeme slunečnicovým olejem, posypeme rozmarýnem a položíme vedle paprik.

   Pečeme zhruba 30 minut na 180°C, dokud sýr nezezlátne. Papriky není nutné podlévat. Jak mozzarella, tak paprika pustí vody dost a navíc by se vám akorát uvařili brambory a ztratily by na své křupavosti. Po vyndání z trouby brambory lehce osolíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!


     Pokud vás tento tip zaujal, určitě se podívejte i na mé předchozí recepty. Už teď vám prozradím, že příště vás čeká další recept s tuňákem, tak se nezapomeňte přidat do pravidelných čtenářů, aby vám neunikl! ;)

Dietní recepty #5: KFC - Křupavé kuřecí stripsy s Rajčatovo - cibulovým dipem
Dietní recepty #4: Tuňákový salát
Dietní recepty #3: Uzené tofu s rýží
Dietní recepty #2: Hovězí cheeseburger
Dietní recepty #1: Jablečný závin

4 komentáře: Zanechte komentář!

  1. Tak tenhle recept naprosto miluju. Takový jednoduchý a rychlý jídlo na náročný všední dny, kdy se mi fakt nic nechce, ale mám fakt hlad. :D
    Těšim se na recept s tuňákem!
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně je super, že si můžeš udělat několik várek dopředu a ty poté jen ohřeješ. Jinak koukal jsem na tvůj a blog a určitě ho ještě projedu detailně abych se něco přiučil. Možná si z fotek poznala, že k vánocům jsem dostal zrcadlovku, tak se s ní pomalu učím ;)

      Vymazat
  2. Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat