.

.
CO JE NOVÉHO?

Dostal jsem barvou do xichtu! | Barvám neutečeš 2016

     Ti z vás, kteří odebírají můj Instagram nebo Facebook již vědí, že jsem se v sobotu zúčastnil bláznivého běhu Barvám neutečeš, který se konal 14. května 2016 v Českých Budějovicích. Pojďte se mrknout jak to vypadalo!!!

   
     O čem to vlastně celé bylo? Barvám neutečeš je zábavný běh na 5 km, při kterém se snažíte co nejvíc zaprasit barvami sebe, všechny kolem a hlavně si při tom užít pořádnou legraci! Tlustý, hubený, malý, velký, žádná omezení zde neplatí a zúčastnit se může opravdu kdokoliv. Navíc za každého závodníka odevzdávají organizátoři 50 korun na konto Linky bezpečí a vzhledem k tomu, že se sešlo téměř 3 000 účastníků, nebyla tahle částka zrovna malá.

     Bohužel vzduchem poletovalo tolik barvy, že jsem se neodvážil vytáhnout z kapsy telefon a pořídit vám nějaké pořádné vlastní fotky. Tudíž většina fotek v článku pochází z oficiálních stránek organizátorů a pokud máte zájem o další, naleznete je zde.


     Zajímavou vychytávku si pro nás připravili pořadatelé ve formě použití mobilní aplikace Mixiew. Znáte ji? Tuhle appku zapnete v telefonu a označíte zda jste běžec, či kameraman. Po závodě vám přijde video, ve kterém jsou sestříhané všechny záběry a vy jste tak hlavní hvězdou vlastního krátkého filmu! Telefon mi hlásí, že se záběry zpracovávají, tak uvidíme jestli něco přijde. :)
   
     Ale teď již k samotnému průběhu akce. Každý účastník dostal startovní balíček, který obsahoval bílé triko (to se přeci nejlíp zaprasí!), pytlík s barvou, náramek a závodní číslo. Kromě barevných brýlí, hrníčků a placek jste si mohli pořídit i další sáčky s barvami a pořádně se tak zásobit v přilehlém stánku.
   
     Start závodu byl naplánovaný na 13:00, ale jelikož se nás sešla opravdu velká hromada, byli závodníci postupně vypouštěni ve skupinách po 5-ti minutových intervalech a tak jsme se na trati  vzájemně téměř neomezovali.


     Kromě barevné vybíjené, na každém zdolaném kilometru čekala přepadovka v podobě barevné sprchy, která nás upravila od hlavy až k patě a pokaždé v jiné barvě. Poslední checkpoint byl navíc s příměsí třpytek, které držely opravdu kvalitně! Ještě v pondělí ráno jsem ty mrchy tahal z uší! :D




     V cíli na všechny účastníky čekaly medaile a tak se i moje amatérská sbírka rozšířila o další cennou kořist.


     Po doběhnutí následoval program v podobě koncertu Pavla Callty a losování tomboly, ale to už jsem byl na cestě do sprchy, jelikož jsem vypadal takhle:



     I když se nejednalo o klasický závod na čas, hodnotím tuhle akci velmi kladně a skvěle jsem se pobavil. Pokud jsem vás navnadil, neváhejte a zúčastněte se Pražského termínu, který je 21. května!



A co vy? Jdete do toho? Zkoušeli jste někdy podobnou bláznovinu? Napište mi to do komentářů!

4 komentáře: Zanechte komentář!

  1. Už jsem přemýšlel, že bych se tam někdy podíval/pobíhal. A fajn že pouští po skupinkách, jsou to strašné tlačenice. Btw. fajn by bylo mít v článku i odkaz na jejich web. Takhle musím googlit ... ach jak já nerad googlím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na trati byla i spousta dětí, takže to bylo vážně fajn rozhodnutí, jinak odkaz na stránky najdeš v úvodní pasáži kde píšu o fotkách ;) pravděpodobně si to přehlédl :)

      Vymazat
  2. Také jsem uvažovala, že bych se přidala, ale nemám na to. Běh mi prostě nejde a nejde :D :D
    Ale nevypdala si zase tak špatně :D Když jsem viděla kamarádku, co běžela v ostravě loni, tak na tom byla o dost hůř :D

    INKA – focení, líčení, poledance, lifestyle a další!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do tohohle určitě jdi! Na čas se tu nehraje, jde jen o to si užít srandu a pořádně se zmatlat. Hromady lidí odpadaly hned za první zatáčkou a pořizovaly selfie na instagram :D

      Vymazat