.

.
CO JE NOVÉHO?

Váha nebo centimetry, co je důležitější při hubnutí?

    Je lepší koukat na kilogramy nebo měřit centimetry? Dneska to rozlouskneme!
   
     Dodržujete jídelníček na 101 procent, při cvičení se dřete se jak blbec, stoupnete na váhu a ta se téměř nepohnula? Nebojte, nejedná se o žádnou tragédii! :)

     Podle těch nejchytřejších časopisů a knížek se dočtete, že nejideálnější rychlost hubnutí je jedno kilo za týden, kdy má tělo dostatek času na regeneraci a kůže se stihne pomalu smršťovat. Jenže co když najedete na super lifestyle a po měsíci, kdy doufáte alespoň v patnáct kilo dolů, najednou zjistíte, že máte dole jen dvě. Kde se stala chyba?


     Co váží víc? Kilo peří nebo kilo železa?

     Tahle hádanka nám může napovědět. Jestliže děláte vše poctivě, pálíte tuky, ale zároveň nabíráte svalovou hmotu! Tím pádem prostě jenom vyměníte to hnusné za to zdravé a na váze poznáte prd. Tudíž je vždy lepší měřit se na stejných místech, ve stejnou denní dobu (ideálně po ranním vyprázdnění) a zapisovat si centimetry!

     Nejlepší možností a zároveň největší jistotou je nechat si změřit poměr tuků a svalů u odborníka, který na to bude mít určitě spoustu chytrých mašinek. Takové přeměření můžete provést i sami doma na modernějších digitálních váhách, které tuto funkci mají, ale zase na druhou stranu nemusejí být tak přesné. 

     A co dělat když nemáte prachy, chuť se někam táhnout na měření nebo se omotávat metrem? Porovnávejte fotky a vytahujte ze skříně staré oblečení! Nejen že takhle na jistotu poznáte pokroky, ale z vlastní zkušenosti vám můžu říct, že je neskutečně fajn pocit uklidnit se tím, že se vejdu do kalhot, které jsem nosil naposledy před sedmi lety :D. 


     Mimochodem zjistil jsem zajímavou věc! Jak nám od té doby narostly velikosti mobilů, nevejdou se do těch starých kapes! Takže se narvete do starých kalhot, ale bude vám to vlastně k ničemu! :D

A co vy? Řešili jste někdy tohle vážící X měřící dilema?

4 komentáře: Zanechte komentář!

  1. Já právě z tohohle důvodu radši starýý oblečení nevytahuju... :D jednou se mi stala taková věc, že jsem si stoupla na váhu a ukázalo se tam číslo o 10kg vyšší než jsem čekala, tak jsem se v zimě, v největším blátě a kose rozhodla, zdrcená, jít běhat... přišla jsem domů a zjistila jsem, že se váha (ručičková) zasekla místo na nule na desítce, takže to logicky ukazovalo o 10kg víc :D :D tak jsem si oddechla a od tý doby jsem běhat nebyla :D :D :D takže asi začnu s centimetrama. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já měřím centimetry :) Jen jsem zvyklá večer. V den měření ale jím dost podobně, tak to snad není takový průšvih... :3 Ráno by to bylo lepší, ale nemám na to hned chuť, abych si nezkazila den! :D

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkazila den :D Já pořád fandím váze, ale taky mě dokáže občas vytočit!

      Vymazat